Direktlänk till inlägg 29 mars 2012

Vår tids stora folksjukdom..

Av annaskrubbe - 29 mars 2012 08:22

God morgon Sverige!


Idag är jag lite sjuk, snuvig och med en djävulsk huvudvärk!


Vi har klarat oss bra från influensan så det är väl inte mer än rätt att jag får känna av den lite grann så här på slut spurten!


Att vara sjuk är bra för då känner man att man lever!


Idag ska jag hämta min lilla smula och det är så himla skönt och härligt på alla sätt å vis!


Med all respekt för alla föräldrar där ute, så måste jag säga att det är något speciellt med denna glädjespridande lilla unge!!

Jag misstänker att det är för att vi är så lika!

Smulan har min humor,empati, ofta mitt sätt att tänka och min interligens, dessutom är smulan söt som socker!!   Det perfekta barnet helt enkelt!!;)


Nu till det jag hade tänkt prata om, nämligen egoism och hur vissa människor har förmågan att suga energi och kraft ur allt som kommer i dess väg utan att ha förmågan att kunna ge eller förmedla något positivt över huvudtaget någon gång!

Folk som "skiter så länge hängslena håller", helt enkelt!


Jag tror att egoism är vår tids stora folksjukdom!


Man tutar och kör, går över lik med skyddspappar på i jakten på det man vill ha, ska ha, måste ha..


Självklart ska man vara målmedveten! Men mina fråga är: måste det ena utesluta det andra?

Kan man inte vara målmedveten, ödmjuk och empatisk på samma gång?!


Visserligen har man ju hört att det oftast är ganska ensamt på toppen, men kan det vara värt det? Kan man verkligen glädjas åt framgång, pengar och allt det där fullt ut om man inte har vänner att dela framgången med?


Jag har inga vänner som tillhör den gräddan var det gäller karriären, men jag har människor i min närhet som gör vad som helst för egen vinnings skull.


Som ganska jordnära och faktiskt en snäll och omtänksam människa så blir man lätt ett offer för dessa gamar.

Har man ställt upp och delat med sej av det man har tillräckligt många gånger så har vissa en förmåga att ta mej för given.

Det är just det som får mej att sparka bakut!!


TA MEJ FÖR FAAN INTE FÖR GIVEN!!


Det är nog ett av det värsta jag vet, märkligt nog har jag förmågan att hamna i den sitsen då och då ändå!

Som ni förstår så börjar jag närma mej den känslan med storm steg just nu! Jag börjar känna mej ur sugen på energi, utnyttjad och tagen förgiven!


Det som är allra värst med såna här människor är att det inte räcker med att hinta dom om att det här är inte ok, man måste verkligen säga ifrån en gång för alla vilket hittills har resulterat i att personen i fråga blir skit sur och säger/skriker: och jag som alltid har ställt upp för dej!!

Daaha...


Ibland får jag lust att ta mina barn och mina katter och flytta upp på fjället, långt ifrån allt vad sivilisation heter...tror det skulle göra mej och familjen riktigt gott!

Men det är ju bara jag det! 

Dessutom kan jag tänka mej att dessa ur-sugare verkligen skulle behöva en månad eller 3 själva på fjället, att tvingas "faca" sej själva helt enkelt..


Näpp, nu ska jag va lite kattvakt och sen lite hundvakt och sen världens bästa morsa för hela slanten!


                                                  

                      

 
 
filoZophie

filoZophie

29 mars 2012 12:27

Jag förstår helt vad du menar. Jag skulle aldrig vilja sitta på toppen om det betydde att jag fick göra det ensam och på bekostnad av andra. Då sitter jag hellre i mitten och spelar kort med resten av gånget ;) Ska bli så mysigt i maj, jag lovar att love-bomba dig med all energi jag bara har :) Jag tror personligen att hela den helgen kommer bli en enda stor energipåfyllnad för de flesta av oss. Bamsekramen

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

annaskrubbe

31 mars 2012 16:36

Det tror jag med och tack så mycke!!:)

Kramen

 
Ingen bild

badkarsmusik.bloggplatsen.se

29 mars 2012 14:53

Tjena! Känner igen mig i det du skriver om egoism, jag är nog för snäll för mitt eget bästa och benägen att vilja vara till lags. Ibland vill jag bara flytta in djupt djupt i skogen och kommer det någon på max 500 meters håll från mitt hus, ja, då ska den jäveln ha en hagelsalva i arslet! Så kan jag tänka ibland. Det vore kul om du tittade in på min blogg. Du får gärna rösta också huruvida du tycker att cannabis borde legaliseras eller inte. Ha nu en fortsatt underbar dag här på planeten jorden!

annaskrubbe

31 mars 2012 16:35

Ska kolla in hos dej!
Intressant frågeställning de där.., ja, eller inte?!:)

 
Monica

Monica

29 mars 2012 14:58

Jag håller med, på sätt och vis, samhället uppfostrar sina medborgare till att vara egoistiska,utseendefixerade, till att konsumera och tro att de blir lyckliga av "saker". Men ändå så tycker jag att de sista åren så börjar fler och fler få upp ögonen för hur tokigt detta är.
Men sedan när det gäller människor som är som "energivampyrer" så brukar det inte gå att tala förstånd med dem, min erfarenhet är att det allra bästa är att undvika dem så mycket det bara går.

http://katt-drottningen.bloggplatsen.se

annaskrubbe

31 mars 2012 16:33

Beredd att hålla med dej!
Och jag jobbar på hålla dessa människor utanför mitt liv, men ibland åker jag dit ändå!:)

 
Ingen bild

Tjejen

29 mars 2012 19:10

Mmmm... Jag bor i Finlnad.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av annaskrubbe - 10 oktober 2013 11:34

Hej igen bloggen!   Upplever du att det går lite upp och ner med mitt bloggandet här? Jag upplever precis samma sak, men nu ska det som trilskats vara fixat och jag hoppas att vara helt tillbaka nu, äntligen!   Skönt för dej och skönt för m...

Av annaskrubbe - 24 september 2013 09:23

Hej hej bloggen!   Den här veckan är det no-filter-week! Direkt översatt: Inget filter veckan, dvs: den här veckan bör vi inte försköna vår vardag i sociala medier så som i bloggar, facebook, twitter, instagram mm. mm.   Folk har ju en förm...

Av annaskrubbe - 19 september 2013 10:55

Idag tänker jag dissa den grupp kvinnor som jag själv är en etablerad medlem av.   Skillnaden är att jag vågar påstå att jag är lite mer "laidback" än många andra, särskilt om vi jämnför med dom som blivit föräldrar dom senaste 5-10 åren.   A...

Av annaskrubbe - 16 september 2013 14:25

Hej och välkomna till denna veckas blogg!   Med bara drygt tre månader kvar till jul känner jag att det passar utmärkt med ett "litet" julklappstips!   Denna prudukt är en världsnyhet väl värd att kika närmare på!   Varför lägga onödig ti...

Av annaskrubbe - 11 september 2013 09:04

Hej hej bloggen och välkommen tillbaka till mej själv!   Har inte bloggat på ca tio månader men känner att saknaden varit stor då jag ser att mina läsare troget kikar in här då och då trots min långa frånvaro.   Stolt och tacksam!     Mit...

Ovido - Quiz & Flashcards