Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011

Jag törs inte men jag gör det ändå!

Av annaskrubbe - 15 augusti 2011 16:51

Hej hej!


Nu är min sommar slut!


Idag börjar framtiden och dess utmaningar på riktigt för mej vilket känns helt ok, varken mer eller mindre..

 

När jag därimot tänker på att det är 7-8 månader kvar till våren känns det inte alls ok, det känns hemskt och jag önskar mer än någonsin att jag var en brunbjörn eller åtminstone en liten igelkott!

 

Nu är jag ju inte det och lär aldrig någonsin bli nån heller, så då återstår endast två alternativ; nämligen:

1) Dö

2) Bita ihop

 

Och då finns det ju bara ett alternativ kvar, nämligen: D....,

skoja bara.... såklart!

Naturligtvis biter jag ihop och tar tjuren vid hornen!


Nu till dagens egentliga inlägg! 


Jag vet att jag bloggat om det förr, men för mej är det viktigt och de funkar som nåt slags "pep-talk" till mej själv, nämligen det här med att övervinna sina egna demoner!

 

Som ni kanske minns fick jag äran att flyga luftballong i våras, en händelse som förändrade mitt liv!:)

 

Helt plötsligt förvandlades jag till "Skorpan Lejonhjärta" och mitt motto blev från och med att ballongen lättade från marken,          " jag törs inte, men jag gör det ändå, jag vill inte vara nån liten lort"!!!

Ja, eller vad det nu var han sa?!

 

Detta har jag burit med med sen dess, vilket visat sej vara otroligt bra för mej!

Som tex när vi var i Göteborg och någon ur sällskpet fick för sej att vi skulle åka det där stora, hemska pariserhjulet som står vid hamnen..typ.

Min första reaktion var, åk ni, jag gör de INTE!

Men sen tänkte jag efter...hm...

Det svaret hade ju varit det givna.... förra sommaren!

Men INTE i år!

I år gör jag sånt som jag inte vågar..eller rättare sagt, sånt som jag intalat mej själv att jag inte vågar!

 

Jag kan absolut erkänna att pariserhjul inte tillhör mina personliga favorit-färdmedel, men jag gjorde det och efteråt känner jag mej näst intill odödlig och otroligt nöjd! 

 

En demon till hann jag göra mej av med i Göteborg, nämligen obehaget att stoppa-in-handen-i-svarta-hål-utan-att-veta-vad-som-finns-däri-demonen!

På Universeum finns de som ett akvarium med två hål i där man "ska" stoppa in handen och trycka på en röd knapp så lampan tänds..

Det gjorde jag!! Jag tvekade knappt ens och jag hörde mej själv säga, "vad kan hända?? jag faan gört"!!! Och så gjorde jag det bara!


Vad som fanns i akvariet??

Hm, det finns det bara ett sätt för er att ta reda på:)

 

Jag blev i vilket fall otroligt nöjd med mej själv efteråt och jag kunde stryka ytterligare en punkt på min tänkta "saker-jag-inte-trodde-jag-överhuvudtaget-inte-skulle-tänka-tanken-på-att-göra-lista"!

 

Nu är ni säkert otroligt nyfikna på vad som ska strykas från listan härnäst!

Och deeeeeeet äääääääär: "att ha en tarantella i handflatan, utan att den halkar ner på golvet i all min handsvett jag med största sannolikthet kommer att ha i just de ögonblicket"!

 

Än så länge finns ingen tidsplan men rent spontant känner jag "ju förr desto bättre"!

 

Vad tror du att du inte vågar?

...För det är väl inte så att du är en lite lort?!:)) 

 


 
 
FiloZophie

FiloZophie

15 augusti 2011 20:48

Som vanligt ett intelligent och tankvärt inlägg. MissVivis körde också något liknande för ett tag sedan. Våga göra något i sommar som du aldrig trodde du skulle göra. Jag tar det till mig och får väl ta och börja träna då XD Skämt åsido, tycker att ditt inlägg är otroligt utmanade så vem vet... kanske... kanske...
Kram

http://www.filozophie.bloggplatsen.se

annaskrubbe

16 augusti 2011 00:23

Gör de, gör de!:)
De sköna med ide´n är ju att det kan ju vara precis vad som helst som man känner ett motstånd till, allt från att klappa en ko eller att gå ensam genom skogen till som du säger börja träna!
Kom just på att jag utmanade mej själv så sent som i går kväll faktiskt!
Jag var på landet och där höll jag i en livs levande tupp, även om jag älskar djur så har jag lite svårt för de där med fjäderfän!:)
Lycka till och ha de så gott!
kram

 
Anna

Anna

15 augusti 2011 21:50

Du e ju för söt du...

Skulle nog aldrig få för mig att kalla mig en liten lort. Dock behåller jag gärna några av mina demoner/fobier och låter dem vara som de e..
Mitt liv funkar hittills ypperligt utan närmre umgänge med spindlar, utan att fara ut från höjder eller upp i dör den delen också. Å om vi varit ämnade att flyga hade vi haft vingar..
Inga av dessa demoner begränsar mitt normala liv i någon större bemärkelse mer än möjligen i val av film alternativt tv-program jag väljer att titta på SÅ,,,

Men jag gillar ditt pep-tänk.
Kram <3

http://annalandin.bloggplatsen.se

annaskrubbe

16 augusti 2011 00:15

Haha, ja du, de där har varit mina argument oxå...fram till nu vill säga!!
Visst klarade jag mej utan att konfrontera mina små hjärnspöken MEN nu när jag gjort det känns det så mycke bättre!
Vi kanske ska ta tarantellan tillsammans???
Tsss.... ses vi i helgen? Hoppas hoppas!:)
Kramkram

 
Hanna

Hanna

15 augusti 2011 22:02

Angående "pariserhjulet", min mor åkte det och när hon sitter där inne med min lilla lillebror så får jag ett sms från henne där hon skriver: "Jag sitter i pariserhjulet med Gustav... och jag hade glömt bort att jag var höjdrädd! Jag kommer dö!" Nu dog hon ju uppenbarligen inte men ändå.

En sak på min att göra lista är att hoppa bungyjump. Har velat göra det nästan hela mitt liv, så nu pratade jag med en vän som också ville göra det och vi bestämde att vi skall göra det i januari. Helt plötsligt känns det inte lika kul längre.... HEHE. Kan bara tänka på linor som går av osv,osv,osv. har ju ett halvår till att peppa mig på, så får väl hoppas att jag inte är en liten lort till i januari ;)!

http://hannastankar.bloggplatsen.se

annaskrubbe

16 augusti 2011 00:10

Bungyjump ja...
Där går min gräns helt klart, jag har lekt lite med tanken men efter att ha bollat ide`n med mej själv några ggr fram och tillbaka inser jag att det inte är en utmaning för mej!
Bungyjump för mej är ren galenskap och idioti:))
Jag har haft tur med mina utmaningar, dom har lixom kommit till mej så snabbt och plötsligt så jag har inte hunnit tänka igenom saken ordentligt, jag har mer eller mindre bara gjort det!
Den varianten funkar nog bäst på mej!
Hade jag vetat ett helt halvår innan att jag skulle flyga ballong hade jag antagligen inte gjort de!:))
Fast de kan ju i och för sej va en utmaning i sej!:))
Lycka till! Jag håller tummarna redan nu att linor och rep håller Januari ut:))
Kram

 
Anna

Anna

16 augusti 2011 10:26

Aldrig i livet att jag tänker ta i en sån.. Inte utan en paket Sobril i kroppen och det e ju inte hälsosamt..:)
Jag kommer upp till helgen så klart att vi ska ta en liten hang-around... Hör av mig när jag e uppe...
Kram.

http://annalandin.bloggplatsen.se

annaskrubbe

17 augusti 2011 11:29

Man ska aldrig säga aldrig:)
Rätt som det är kanske du ligger i ett badkar i Tv med 222 Tarantellor över dej och vinkar glatt å publiken!! Ha ha ha:)
Kram kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av annaskrubbe - 10 oktober 2013 11:34

Hej igen bloggen!   Upplever du att det går lite upp och ner med mitt bloggandet här? Jag upplever precis samma sak, men nu ska det som trilskats vara fixat och jag hoppas att vara helt tillbaka nu, äntligen!   Skönt för dej och skönt för m...

Av annaskrubbe - 24 september 2013 09:23

Hej hej bloggen!   Den här veckan är det no-filter-week! Direkt översatt: Inget filter veckan, dvs: den här veckan bör vi inte försköna vår vardag i sociala medier så som i bloggar, facebook, twitter, instagram mm. mm.   Folk har ju en förm...

Av annaskrubbe - 19 september 2013 10:55

Idag tänker jag dissa den grupp kvinnor som jag själv är en etablerad medlem av.   Skillnaden är att jag vågar påstå att jag är lite mer "laidback" än många andra, särskilt om vi jämnför med dom som blivit föräldrar dom senaste 5-10 åren.   A...

Av annaskrubbe - 16 september 2013 14:25

Hej och välkomna till denna veckas blogg!   Med bara drygt tre månader kvar till jul känner jag att det passar utmärkt med ett "litet" julklappstips!   Denna prudukt är en världsnyhet väl värd att kika närmare på!   Varför lägga onödig ti...

Av annaskrubbe - 11 september 2013 09:04

Hej hej bloggen och välkommen tillbaka till mej själv!   Har inte bloggat på ca tio månader men känner att saknaden varit stor då jag ser att mina läsare troget kikar in här då och då trots min långa frånvaro.   Stolt och tacksam!     Mit...

Ovido - Quiz & Flashcards